Revolució insospitada

Joves, drogues i música techno

Després de la LOU i "el botellón", la relació entre els tres factors que donen títol a l'article ha esdevingut el nou tema exclusiu d'ús quotidià a tots els mitjans de comunicació. Per alguna estranya raó, la joventut és ara l'obsessió del govern i d'una bona part de la societat. I no em tranquil·litza gens!

Però, em centraré en la música techno i les drogues, que és allò més recent. I allò més tràgicament absurd, també! Particularment, pense que tot el que ha passat ha sigut causat per la desinformació. Quina ironia, vivim a l'"Era de la Informació", el govern promulga la meravellosa i accelerada metamorfosi que fa evolucionar la primitiva societat espanyola de l'any 1996 fins arribar a la grandiloqüent "Societat del Coneixement"... i ni els joves que van morir per les pastilletes sabien a què s'exposaven en prendre-les, ni els que associen la música techno amb nits extenuants de ball espasmòdic i drogues de disseny tenen consciència de les idioteses que diuen.

I per damunt de tot, es perceben uns efluvis d'hipocresia i incongruència que fan caure de cul el més valent. Per què "La Veu de la Moral"(1) s'ha alçat per a reclamar la supressió d'una pàgina web depenent d'un govern autonòmic, la qual donava informació sobre drogues? Per què eixa fixació amb les "macrofestes de música techno", si les pastilles les prenen des de "heavys" fins a "bakalas" i "neo-hippies"? Per què associar techno amb drogues i joventut? En definitiva, per què negar el coneixement, que és l'única arma de què disposem per a poder raonar i elegir conscientment?

A la cuina, davall de la pila, hi ha una ampolleta plena de verí per a les formigues. Hi ha una calavera dibuixada, i en lletres molt grans, per si no era prou clar, hi posa: "VERÍ". Com que quan era petita m'ensenyaren que el verí era mortal, mai no he gosat ingerir-ho. Conec pàgines web que expliquen com fabricar pastilles. Les he llegides, però mai no he gosat fabricar-ne cap, especialment després de veure la llista d'ingredients. Com si no fos prou, les pastilles que es venen habitualment sustitueixen alguns d'aquests components per altres de més perillositat i menys cost (com ara matarates, talc...). Aquesta mena d'adulteració converteix les pastilles en píndoles mortals. Però potser als joves que moriren intoxicats ningú no els va dir que el mateix verí de l'ampolleta entrava, a vegades, en la composició de les pastilletes. Els van vendre la idea de la "festa interminable", i com no tenien més informació per a contrastar-ho, s'ho van creure cegament. El mateix ocorre amb els que moren per un coma etílic, ... de sobredosi de qualsevol droga, en definitiva.

Que s'escandalitzen i remuguen els de "La Veu de la Moral", però el consum irresponsable i temerari dels estupefaents no té res a vore amb les aficions musicals de cadascú. Precisament és un problema que no té ni sexe, ni edat, ni gènere social. Deixeu la música tranquil·la, i lluitem-hi tots junts en contra, perque tots som culpables ací!

(1) nom suposat, no em faig responsable de possibles coincidències


Algunes pàgines per ampliar informació:

Drogues (en anglès) http://www.erowid.org/psychoactives/psychoactives.shtml Molt interessant i il·lustratiu.

L'èxtasi porta a la mort http://www.erowid.org/archive/hyperreal/drugs/mdma/ecstasy.death Extret de la mateixa web. No deixeu de llegir-ho. El que va passar a Màlaga no és el primer cas, com podíem imaginar.

1 d'abril de 2002.